Smittsäker träning


Även om covid-19-pandemin börjar klinga av, finns det också andra jobbiga varianter av influensor som går i vårt samhälle. För att skydda deltagare och tränare mot smittan så gott det går vill vi på GTK gärna påminna om följande:

Skicka inga barn till träning vid tecken på sjukdom hos barnet eller någon i familjen.
• Föräldrar: Kliv inte in i hallen i onödan. Om möjligt, sköt all hämtning och lämning av barn/ungdomar utanför hallen.
• Bara en person i taget bör vara i den trånga entrén. Vänta tills föregående person lämnat innan du kliver in där.

Innan träning: Alla barn/ungdomar går upp på övervåningen och väntar där tills tidigare gruppen lämnat banan och tränaren kallar ner dem (för att undvika trängsel mellan när en grupp är klar och en annan ska börja)

Efter träning: Alla barn/ungdomar som tränat klart lämnar hallen ca 5 minuter innan hel timme. Undvik som vuxen att kliva in i hallen utan vänta utanför.

I hallen och på banan: Håll avstånd till varandra, helst minst 1,5 meter, även under vattenpauser och genomgångar. Barnen kan ställa ut sina vattenflaskor på olika ställen runt banan för att undvika trängsel.
• Låna inte varandras racketar eller vattenflaskor.
• Inga barn får gå in i bollrummet.
• Alla ska tvätta sina händer före träningen (Omklädningsrum är öppna på övervåningen, men det är bäst om man kommer omklädd och klar och sedan duschar hemma efteråt), och sprita sina händer innan man kliver in på banan (handspritsautomat finns till vänster om dörren in till banorna)

• Under minitennisen tillåts en vuxen per barn närvara om det är nödvändigt för att barnet ska kunna genomföra träningen. Dock max 2 vuxna totalt per träningsgrupp.

Uppdaterad 2023-04-21